• Nuttery
  • |
  • 28. septembra 2018

Exkluzívne talianske tiramisu s ľadovou kávou

  ? za tento skvelý recept ďakujeme Saške z food blogu @saskine_dobroty

Pred nedávnom k nám od Sašky zavítal takýto dokonalý recept na talianske tiramisu. Pamätáte si ten klasický postup ako sa piškóty namáčajú do kávy zmiešanej s rumom, poprípade aj s mliekom? Čo tak to mať všetko v jednom? ? Saška zmiešala ľadovú kávu spolu s rumom a poliala ňou piškóty, no ešte lepšie by bolo, keby sme mali ľadovú kávu už rovno pripravovanú s rumom však?  ?

Ako náhle máte tiramisu hotové, už si len stačí pripraviť vaše obľúbené kapučíno alebo talianske espresso a o dokonalú atmosféru je postarané. Koláčik je vhodný na sladké víkendové raňajky, poobedňajší dezert alebo ho môžete pripraviť aj ako slávnostnú tortu. Na ozdobenie môžete použiť rôzne oriešky, kávové zrná alebo napríklad aj nové Ka-Kavko od PureNuts


Ingrediencie:

100g piškót

80ml ľadovej kávy

5ml rumu

1 pudingový prášok (vanilkový)

300g jemného odtučneného tvarohu

1 PL medu

5g kakaa

250ml mandľového raja

Postup:

Na dno formy vyskladáme polovicu piškót a polejeme ľadovou kávou zmiešanou s rumom. Uvaríme si puding s mandľovým rajom, medom a neskôr k nemu primiešame tvaroh. Polku zmesi vylejeme na piškóty, na to poukladáme druhu polovicu piškót, polejeme ich zvyšnou kávou a zalejeme opäť zvyšnou časťou tvarohovej zmesi. Dáme stuhnúť do chladničky na min. 2 hodiny. Pred podávaním posypeme kakaom, dozdobíme a môžeme podávať.

Dobrú chuť! ??


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete