• Nuttery
  • |
  • 29. októbra 2018

Lievance s flambovanými slivkami

? Príprava: 30 minút    ? Počet porcií: 2   ? Vhodné ako: raňajky

Ako sme už písali pri prečisťujúcom slivkovom smoothie, sliviek sa nám tento rok urodilo neúrekom. Je to také vďačné ovocie, že sa z neho dá vytvoriť naozaj čokoľvek. ? Dajú sa použiť ako do sladkých tak aj do slaných jedál alebo napríklad aj ako špeciálna príloha. Špeciálna? Áno. Niečo čo rozprúdi vaše chuťové poháriky na úplne iný level. Keďže budeme pripravovať výrazné flambované slivky, do lievancov sme pridali mandľový raj, ktorý sa proste na prípravu lievancov hodí najlepšie pre jeho krémovosť a jemný podtón mandlí. ❤

Vznikol tak príjemný kontrast vláčneho lievancového cesta a výraznej náplne v podobe flambovaných sliviek na fernet stocku a kokosovom cukre. Musíme povedať, že nám to veľmi pekne horelo, pretože sme tam toho fernetu pridali trošičku viac. ? Vo finále lievance do seba nasiakli šťavu zo sliviek a vznikla tak lievancová vežička plná skvelej chuti. Úplne skvelé raňajky vhodné na pohodové víkendové rána, pri ktorých sa nemusíme naháňať do práce a určite neodporúčame ísť  hneď po lievancoch niekde autom! ? Tak, hor sa na recept! ?

                                                Ingrediencie:

1 a pol hrnčeka hladkej špaldovej múky

hrnček mandľového raja

 1 PL kypriaceho prášku

1 PL kokosového cukru

2PL kokosového oleja

štipka škorice

štipka soli

? na flambovanie potrebujeme: 

6-7 ks sliviek

2x 0,5dl fernet stock

2 PL kokosového cukru

 


Postup: 

Do vačšej misky pridáme múku, kypriaci prášok, kokosový cukor, škoricu, soľ a premiešame. Potom vmiešame kokosový olej v tekutom stave a postupne počas miešania pridávame mandľový raj. Cesto necháme chvíľu odstáť a vložíme ho do chladničky.

Kým nám cesto odychuje pripravíme si flambované slivky, ktoré si najskôr nakrájame na menšie kúsky a spolu s cukrom ich dáme na panvicu. Počkáme kým sa skaramelizujú a odparí sa prebytočná voda. Následne na to prilejeme fernet stock. Slivky zapálime a vznikne nám veľký plameň, vďaka ktorému sa nám oflambujú.

Panvicu so slivkami dáme nabok a pripravime si ďalšiu panvicu na lievance, ktorú si vymastíme kokosovým olejom. Postupne robíme menšie kôpky. Keď vidíme malé bublinky, môžeme lievanec otočiť. Potom už len stačí vrstviť lievance so slivkami. Na vrch pridáme na sucho opražené mandle a nakoniec všetko posypeme kokosom. Ak nemáte doma oriešky, výborne by sa hodilo napríklad aj také mandľové maslo od PureNuts ? Mňam!

Prajeme vám dobrú chuť ??


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete