• Nuttery
  • |
  • 8. februára 2019

Na pulty prichádza ,,hustý mandľový,,

Už to budú skoro dva roky, čo pre vás pripravujeme naše Nuttery  rastlinné mlieka . Posledný rok bol pre nás v znamení výskumu. Vedeli sme, že mlieka budú určite potrebovať brata, ktorý im bude pomáhať pre vás pripravovať výživné, plnohodnotné raňajky a stane sa neodmysliteľnou súčasťou každej zdravo žijúcej domácnosti.

S radosťou vám možeme oznámiť,  že od tohto momentu, nám do rodiny pribudol aj jogurt.

Nejedná sa o bežne dostupný kokosový, alebo sojový jogurt,  ktorý obsahuje  konzervanty, farbivá, je prevarený na 130 °C ( UHT ) a vydrží rok. Náš je špeciálny. Pýtate sa čím?

  • Mandle a nič iné ?

Začali by sme teda tým najdoležitejším a tým sú mandle . Je ich tam až 20 % ( pre porovnanie, keď si kúpite sójový jogurt, tak percento sójových bobov v produkte je okolo 8 %). Nie zo zbytkov alebo zlomkov, ale z celých, veľkých kalifornských mandlí, ktoré sú špecifické svojou marcipánovou chuťou. Tie sa samozrejme namáčajú vo vode na 12 hodín, následne sa premyjú, zmiešajú s filtrovanou vodou a rozmixujú na kašu. Keď už sú všetky výživné látky obsiahnuté vo vode, mlieko prejde niekoľko násobnou filtráciou, aby bol jogurt extra jemný a lahodný.

  • Zrejúce kultúry ✅

Druhá zložka je práve to, čo zmení čisté mandľové mlieko na jogurt. Jedná sa o pravé jogurtové kultúry Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus a Streptococcus thermophilus, ktoré budete v komerčných rastlinných jogurtoch ťažko hľadať. O výhodách týchto kultúr väčšina z nás vie, ale aj tak sa jej budeme bližšie venovať v samostatnom článku. Doležité však je poznamenať, že tieto kultúry potrebujú na svoje prežitie sacharidy. My však do jogurtu nepridávame žiadny cukor, škrob ani iné sladidlá a predsa dokážu zrieť. Tajomstvo spočíva v tretej zložke.

  • Obsah vlákniny ?

Tou je nie veľmi známe prebiotikum guarová guma. Možno jej názov znie hrozivo, no verte, že pre naše probiotické kultúry je to raj. Jej základná funkcia, pre ktorú je využívaná v potravinárstve, je schopnosť jedlo zahustiť. Jedná sa však aj o rozpustnú vlákninu, čím zaisťuje pravidelnú činnosť tráviaceho traktu. Taktiež bojuje proti obezite, cukrovke a zvýšenej hladine cukru. Vďaka nej máme jogurt hustý a nie len „ mŕtve “ kultúry v mandľovom mlieku. 

Na záver sa už len pridá štipka soli a vualá, hustý, biely, mandľový jogurt bez cukru je na svete a pripravený na to,  aby ste si do neho pridali presne to, na čo máte práve chuť.

Veríme, že od vás budeme dostávať veľa nápadov na skvelé recepty a naopak, ak sa práve nebudete vedieť rozhodnúť čo do misky dnes, neváhajte a navštívte náš instagram @nuttery_official , facebook @nutteryslovakia alebo sledujte náš web.

Prajeme vám pekný zvyšok dňa
a veríme, že vám bude náš nový výtvor chutiť! ? 

Váš Nuttery team


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete