• Nuttery
  • |
  • 24. februára 2019

Orechové košíčky s gaštanovým krémom

Príprava: 1 hodina 30 minút    Počet porcií: rôzne    Vhodné ako: dezert


Aj keď nás vonku trápi mrazivé počasie či dážď, tento čas sa vždy dá nejako produktívne využiť. Blížia sa nám Fašiangy a s nimi opäť čas vypekania rôznych dobrôt. Pripravte si teda s nami tieto orechové košícky plnené gaštanovo-rumovým krémom a vychutnajte si ich napríklad pri posedení s priateľmi či po rodinnej lyžovačke.

Krém je obohatený vlašskými orechami, hrozienkami v rume a jemne korenistým mandľovým rajom škorica  ??

Ako nás však tento recept napadol? Nedávno sme na náš instagram pridali fotku s receptom na gaštanový krém, ktorým sme plnili naše orechové košíčky a boli sme neskutočne prekvapení ako vás recept na krém zaujal tak, že bol záujem aj o recept na cesto. Všetko sme pripravovali vo vegánskej verzii ? a musíme povedať, že výsledok bol opäť neskutočný presne ako pri pokuse o vegánsky Štedrák!


Ingrediencie:

1. Cesto

200g hladkej špaldovej múky

1 zrelý banán

250g rastlinného tuku (napríklad Alsan)

50g mletých vlašských orechov

2. Krém

250g gaštanového pyré

70g namočených hrozienok v 100ml rumu (cez noc)

100ml mandľový raj škorica

30g mletých vlašských orechov

Postup:

  • Z vypísaných ingrediencií si vymiesime cesto a necháme ho odstáť do druhého dňa na chladnom mieste. Môžeme vidieť, že sa v ceste nenachádza vajíčko a to preto, že nám ho nahradil banán, ktorý si vydličkou rozpučíme a vmiešame do cesta. Cesto aj krém môžete pripraviť v jeden deň, no je lepšie ak cesto trošku dlhšie postojí a chute sa prepoja.
  • Z cesta si potom vyvaľkáme dlhší valček a z neho odkrajujeme kúsky široké cca 1,5cm. Formičky môžeme použiť kovové alebo silikónove. Do nich budeme vkladať kúsky cesta, no musíme dávať pozor aby nebolo vo formičkách cesta príliš veľa. Boli by totiž to plytké a nedali by sa plniť krémom. 
  • Rúru si vyhrejeme na 170 stupňov a následne košíčky pečieme 8-10 minút. Po upečení ich vyložíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyberieme z formičiek.
  • Krém si priravíme tak, že si hrozienka namočíme do rumu a necháme odležať celú noc. Hrozienka sa tak dobre napijú a rumová chuť bude intenzívnejšia. Pri príprave vložíme hrozienka spolu s rumovou šťavou do mixéra a zmixujeme s gaštanovým pyré, orechami a 100ml škoricového raja. Košíčky naplníme krémom a na vrch pridáme horkú čokoládu, ktorú si roztopíme spolu s kokosovým olejom. Dáme na chladné miesto, nech všetko dobre stuhne a môžeme podávať.

Košíčky boli lahodné a skvelo sa hodili ku káve. Cesto bolo jemné a vďaka gaštanovému krému trošku navlhlo a vôbec nebolo tvrdé. Uričte vám tento recept odporúčame vyskúšať ak nie dnes, tak určite najbližší víked aby ste mali čím ponúknuť návštevu! ?

Prajeme vám Dobrú chuť! ?

Váš Nuttery team


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete