• Nuttery
  • |
  • 28. septembra 2018

Proteínové flapjack tyčinky

? Príprava: 45 minút     ? Počet porcií: 10     ? Vhodné ako: desiata, olovrant

Tentokrát sme si pre vás pripravili skvelý recept, ktorý poteší nie len športových nadšencov ale aj všetky mlsné jazýčky, ktoré obľubujú zdravé snacky. Flapjacky  slúžia hlavne ako fantastický snack počas vašich tréningov  ? vďaka vysokému obsahu bielkovín, vlákniny, sacharidov a zdravých tukov. Doplniť s nimi môžete energiu pred alebo po tréningu alebo ich napríklad môžete využiť ako snack na cestách. Nehovoríme samozrejme o priemyselne spracovaných druhoch, ktoré často obsahujú sušenú srvátku, viacero emulgátorov či chemicky pridaných látok ale o tých domácich, ktoré si pripravíte vy sami. Flapjacky neobsahujú žiadne látky, ktoré by vášmu telu škodili a navyše všetky ingrediencie sú rastlinného pôvodu.

Konzumáciou lieskových orechov predchádzate svalovým kŕčom, vďaka ich vysokému obsahu Horčíka

Všetci poznáme ten pocit, ak po dlhej dobre zavítame do fitka, poprípade to preženieme s cvičením a zastihne nás pocit nepríjemných kŕčov, počas dňa sme podráždení alebo sa nám niekedy z ničoho nič naskytne bolesť hlavy. To všetko súvisí práve s nedostatkom minerálu nazývaný Horčík a práve lieskové orechy sú jeho výborným zdrojom.  Na ich konzumáciu by sme nemali zabúdať, a preto  sme sa na prípravu protínových flapjackov rozhodli použiť práve lieskové nebo. Takže? Odteraz, stop kŕčom! ?


Ingrediencie:

2 dozreté banány

150g ovsených vločiek

30g slnečnicových semiačok

30g sušených brusníc

30g posekaných vlašských orechov

1 odmerka rastlinného proteínu

100ml lieskového neba

50g arašidového masla

2 PL javorového sirupu

1 PL kokosového oleja

1 ČL škorice


Postup:

Všetky suché ingrediencie spolu s popučenými banánmi dáme do väčšej misky. Arašidové maslo spolu s javorovým sirupom a kokosovým olejom dáme do menšieho hrnčeka a na miernom stupni zohrievame dokým nedostaneme hmotu s tekutou lepivou konzistenciou. Tú neskôr pridáme do misky so suchými ingredienciami, premiešame a postupne popri miešaní pridávame lieskové nebo, vďaka ktorému vznikne nám hustá lepivá masa.

Masu vložíme do menšej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme 30 minút na 180 stupňoch. Po upečení hmotu necháme vychladnúť, potom nakrájame na obdĺžniky a môžeme podávať.

Dobrú chuť! ??


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete