OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPPočuli ste už o sladkej vianočnej polievke?
Vianočný chomút, teda sladká vianočná polievka má pôvod v neďalekom Nemecku. Názov chomút dostala preto, pretože tvar rolád pripomína tvar postroja pre kone, ktoré sa im kladú na šiju. Recept pôvodne obsahuje tie najzákladnejšie suroviny ako mlieko, múku, vajcia či maslo. My sme sa mu však rozhodli dodať zdravší, lahodnejší nádych a pridali do neho Mandľový raj a špaldovú múku. Chuť škorice, mandlí a jemného cesta vám určite ulahodí a chomút sa tak môže stať záverečnou sladkou bodkou po sviatočnej večeri.
Tento recept pre vás pripravila food bloggerka Mirka, ktorá pôsobí pod blogom @chudnemjedlom
300g špaldová múka
200g rastlinné maslo (napr. Alsan)
30g cukor (trstinový, brezový)
1/ krok z 3
Ako prvé si pripravíme cesto na roládu. Zmiešame múku, rastlinné maslo, zmixované ľanové semiačka s vodou (2 polievkovú lyžicu semiačok zmixujeme v mixéry s cca 4PL vody), ktoré v recepte nahradia vajíčko a na záver pridáme do cesta štipku soli.
2/ krok z 3
Cesto vymiesime, dosku si podľa potreby posypeme múkou a hmotu vyvaľkáme na stredne hrubý plát. Mala by nám vzniknúť konzistencia lineckého cesta. Vyvaľkaný plát potrieme roztopeným kokosovým olejom, posypeme zvyšným cukrom, škoricou a pridáme hrozienka namočené v rume. Ak máte doma škoricový cukor, môžete pridať 1 balenie. Plát zrolujeme do rolády a nakrájame na menšie roládky.
3/ krok z 3
Následne si zohrejeme Mandľový raj a varíme ho na miernom ohni. Po chvíli vložíme do hrnca nakrájané roládky a varíme ešte 15 minút dokým roládky nezmäknú a nevznikne pudingovo-krémová konzistencia mlieka. Servírujeme do hlbokého polievkového taniera a na dozdobenie môžeme posypať škoricou.
Prajeme vám dobrú chuť!