Chomút – sladká vianočná polievka

  • MIRKA CHVOSTEKOVÁ - @CHUDNEMJEDLOM
  • |
  • 22. decembra 2019

Náš produkt v recepte

Mandľový raj Škorica

Detail

Jemná mandľová múka

Detail

Počuli ste už o sladkej vianočnej polievke? ??

Vianočný chomút, teda sladká vianočná polievka má pôvod v neďalekom Nemecku. Názov chomút dostala preto, pretože tvar rolád pripomína tvar postroja pre kone, ktoré sa im kladú na šiju. Recept pôvodne obsahuje tie najzákladnejšie suroviny ako mlieko, múku, vajcia či maslo. My sme sa mu však rozhodli dodať zdravší, lahodnejší nádych a pridali do neho škoricový raj a našu jemnú mandľovú múku. Chuť škorice, mandlí a jemného cesta vám určite ulahodí a chomút sa tak môže stať záverečnou sladkou bodkou po sviatočnej večeri.

Tento recept pre vás pripravila food bloggerka Mirka, ktorá pôsobí pod blogom @chudnemjedlom

Ingrediencie
Cesto

1l mandľový raj škorica

100g jemná mandľová múka

200g špaldová múka

200g rastlinné maslo (napr. Alsan)

30g cukor (trstinový, kokosový)

1 PL ľanové semiačka

Náplň

50g hrozienka namočené v rume

1 PL ľanových semiačok

1 PL kokosový olej

1 PL škorica

1 balenie škoricový cukor

Postup

1/ krok z 3

Ako prvé si pripravíme cesto na roládu. Zmiešame múku, rastlinné maslo, zmixované ľanové semiačka s vodou (2 polievkovú lyžicu semiačok zmixujeme v mixéry s cca 4PL vody), ktoré v recepte nahradia vajíčko a na záver pridáme do cesta štipku soli.

2/ krok z 3

Cesto vymiesime, dosku si podľa potreby posypeme múkou a hmotu vyvaľkáme na stredne hrubý plát. Mala by nám vzniknúť konzistencia lineckého cesta. Vyvaľkaný plát potrieme roztopeným kokosovým olejom, posypeme zvyšným cukrom, škoricou a pridáme hrozienka namočené v rume. Ak máte doma škoricový cukor, môžete pridať 1 balenie. Plát zrolujeme do rolády a nakrájame na menšie roládky.

3/ krok z 3

Následne si zohrejeme škoricovy raj a varíme ho na miernom ohni. Po chvíli vložíme do hrnca nakrájané roládky a varíme ešte 15 minút dokým roládky nezmäknú a nevznikne pudingovo-krémová konzistencia mlieka. Servírujeme do hlbokého polievkového taniera a na dozdobenie môžeme posypať škoricou.

Záver

Veríme, že sa vám nový Receptár páči a bude vás naďalej inšpirovať.

Prajeme vám dobrú chuť! ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

Radlinského 1714
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Kontakty

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390
Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete