OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPKto by nepoznal cheesecake?
Určite viacerí z nás vedia o aký typ koláča sa tu píše. Cheesecake je známy svojou jemnou tvarohovou plnkou a chrumkavým korpusom, ktoré sa nám doslova rozplývajú na jazyku. Podľa originálnej verzie by sme pôvod mali hľadať už v Starovekom Grécku, kde si ním dopĺňali energiu aj športovci počas olympíjskych hier. Dnes ho môžeme nájsť takmer v každej cukrárni či kaviarni pripravený na niekoľko spôsobov, avšak v bezlaktózovej verzii väčšinov hľadáme márne. Rozhodli sme sa teda pre vás pripraviť recept na krémový pečený cheesecake, ktorý si s radosťou môžu vychutnať aj bezlaktózoví. Tvaroh sme v recepte nahradili bielym tofu, pridali Mandľový raj a vznikol krásny krém s vanilkovou chuťou.
4ks bieleho tofu natural
5ks vanilkového cukru
3PL vanilkového pudingového prášku
citrónova kôra
čučoriedkový džem
1/ krok z 3
Ako prvé si vykôstkujeme ďatle a zalejeme ich horúcou vodou. Po 10 minútach vodu zlejeme a ďatle v mixéry rozmixujeme na pastu. Do misky dáme mandľovú múku, zmixované ďatle, rastlinné maslo a ručne premiešavame dokým nevznikne lepivá masa. Formu si vystelieme papierom na pečenie, vložíme masu, zatlačíme do krajov a vytvarujeme pevný korpus. Dáme piecť do rúry na 170 stupňov približne 15 minút. Korpus vyberieme, necháme vychladnúť a rúru nevypíname.
2/ krok z 3
Na krém si vytiahneme väčšiu misku. Do nej nadrobíme tofu, pridáme mandľový raj, cukor a citrónovú kôru. Ručne premiešame a potom vložíme do mixéra, kde sa nám masa premení na hustý, jemný krém pripomínajúci jemný tvaroh či ricottu. Pridáme ešte 3 PL pudingového prášku na zahustenie, ak máme môžeme pridať aj prírodnú vanilkovú esenciu.
3/ krok z 3
Hotový krém dáme do formy na upečený korpus. Trošku pobúchame aby sa krém usadil a vložíme do rúry. Cheesecake pečieme 50 minút na teplote 150 stupňov. Po upečení necháme cheesecake jemne vychladnúť, následne ho potrieme čučoriedkovým džemom a vložíme do chladničky aby všetko stuhlo. Po stuhnutí možeme cheesecake podaváť ako dezert ku kávičke alebo ako sladké pohostenie pre návštevu.
TIP: Ak sa chceme vyhnúť popraskanému krému, na prvých 30 minút vložíme na spod rúry plech s vodou. Potom plech vyberieme a pečieme ďalej.
Prajeme Vám dobrú chuť!