Group 2

PREDAJ CEZ E-SHOP ZRUŠENÝ

 

vegan cheesecake recept

Čučoriedkový cheesecake

  • NUTTERY
  • |
  • 14. novembra 2019
cas

1h 30min

porcie

dezert

hotovo

vegan

Naše produkty, použité v recepte

Mandľový nápoj “Mandľový raj”

Detail

Datle Medjool

Detail

Kto by nepoznal cheesecake?

Určite viacerí z nás vedia o aký typ koláča sa tu píše. Cheesecake je známy svojou jemnou tvarohovou plnkou a chrumkavým korpusom, ktoré sa nám doslova rozplývajú na jazyku. Podľa originálnej verzie by sme pôvod mali hľadať už v Starovekom Grécku, kde si ním dopĺňali energiu aj športovci počas olympíjskych hier. Dnes ho môžeme nájsť takmer v každej cukrárni či kaviarni pripravený na niekoľko spôsobov, avšak v bezlaktózovej verzii väčšinov hľadáme márne. Rozhodli sme sa teda pre vás pripraviť recept na krémový pečený cheesecake, ktorý si s radosťou môžu vychutnať aj bezlaktózoví. Tvaroh sme v recepte nahradili bielym tofu, pridali Mandľový raj a vznikol krásny krém s vanilkovou chuťou.

cheesecake

ingrediencie
Ingrediencie
KORPUS

200g mandľová múka

12ks medjool datlí

140g rastlinné maslo

1ks prášok do pečiva

štipka soli

KRÉM

500ml mandľový raj

4ks bieleho tofu natural

5ks vanilkového cukru

3PL vanilkového pudingového prášku

citrónova kôra

čučoriedkový džem

postup
Postup

1/ krok z 3

Ako prvé si vykôstkujeme ďatle a zalejeme ich horúcou vodou. Po 10 minútach vodu zlejeme a ďatle v mixéry rozmixujeme na pastu. Do misky dáme mandľovú múku, zmixované ďatle, rastlinné maslo a ručne premiešavame dokým nevznikne lepivá masa. Formu si vystelieme papierom na pečenie, vložíme masu, zatlačíme do krajov a vytvarujeme pevný korpus. Dáme piecť do rúry na 170 stupňov približne 15 minút. Korpus vyberieme, necháme vychladnúť a rúru nevypíname.

vegan cheesecake recept

2/ krok z 3

Na krém si vytiahneme väčšiu misku. Do nej nadrobíme tofu, pridáme mandľový raj, cukor a citrónovú kôru. Ručne premiešame a potom vložíme do mixéra, kde sa nám masa premení na hustý, jemný krém pripomínajúci jemný tvaroh či ricottu. Pridáme ešte 3 PL pudingového prášku na zahustenie, ak máme môžeme pridať aj prírodnú vanilkovú esenciu.

3/ krok z 3

Hotový krém dáme do formy na upečený korpus. Trošku pobúchame aby sa krém usadil a vložíme do rúry. Cheesecake pečieme 50 minút na teplote 150 stupňov. Po upečení necháme cheesecake jemne vychladnúť, následne ho potrieme čučoriedkovým džemom a vložíme do chladničky aby všetko stuhlo. Po stuhnutí možeme cheesecake podaváť ako dezert ku kávičke alebo ako sladké pohostenie pre návštevu.

TIP: Ak sa chceme vyhnúť popraskanému krému, na prvých 30 minút vložíme na spod rúry plech s vodou. Potom plech vyberieme a pečieme ďalej.

zaver
Záver
cheesecake

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

podpis-nuttery