cheesecake

Čučoriedkový cheesecake

  • Kornélia - NUTTERY
  • |
  • 14. novembra 2019

1 h 30 minút

rôzne

dezerty

Náš produkt v recepte

Mandľový raj

Detail

Jemná mandľová múka

Detail

Datle kráľovské – Medjool

Detail

Kto by nepoznal cheesecake?

Určite viacerí z nás vedia o aký typ koláča sa tu píše. Cheesecake je známy svojou jemnou tvarohovou plnkou a chrumkavým korpusom, ktoré sa nám doslova rozplývajú na jazyku. Podľa originálnej verzie by sme pôvod mali hľadať už v Starovekom Grécku, kde si ním dopĺňali energiu aj športovci počas olympíjskych hier. Dnes ho môžeme nájsť takmer v každej cukrárni či kaviarni pripravený na niekoľko spôsobov avšak v bezlaktózovej verzii väčšinov hľadáme márne. Rozhodli sme sa teda pre Vás pripraviť recept na krémový pečený cheesecake, ktorý si s radosťou môžu vychutnať aj bezlaktózoví. Tvaroh sme v recepte nahradili bielym tofu, pridali mandľový raj a vznikol krásny krém s vanilkovou chuťou. 🧁

Tento recept pre Vás pripravila Kornélia z nášho Nuttery teamu 

cheesecake

Ingrediencie
Korpus

200 g mandľová múka

12 ks medjool datlí

140 g rastlinné maslo

1 ks prášok do pečiva

štipka soli

Krém

500 ml mandľový raj

5 ks bieleho tofu natural

4 ks vanilkového cukru

2 PL vanilkového pudingového prášku

citrónova kôra

Potretie

čučoriedkový džem

Postup

1/ krok z 3

Ako prvé si vykôstkujeme ďatle a zalejeme ich horúcou vodou. Po 10 minútach vodu zlejeme a ďatle v mixéry rozmixujeme na pastu. Do misky dáme mandľovú múku, zmixované ďatle, rastlinné maslo a ručne premiešavame dokým nevznikne lepivá masa. Formu si vystelieme papierom na pečenie, vložíme masu, zatlačíme do krajov a vytvarujeme pevný korpus. Dáme piecť do rúry na 170 stupňov približne 15 minút. Korpus yberieme, necháme vychladnúť a rúru nevypíname.

2/ krok z 3

Na krém si vytiahneme väčšiu misku. Do nej nadrobíme tofu, pridáme mandľový raj, cukor a citrónovú kôru. Ručne premiešame a potom vložíme do mixéra, kde sa nám masa premení na hustý, jemný krém pripomínajúci jemný tvaroh či ricottu. Pridáme ešte 2 PL pudingového prášku na zahustenie, ak máme môžeme pridať aj prírodnú vanilkovú esenciu.

3/ krok z 3

Hotový krém dáme do formy na upečený korpus. Trošku pobúchame aby sa krém usadil a vložíme do rúry. Cheesecake pečieme 50 minút na teplote 150 stupňov. Po upečení necháme cheesecake jemne vychladnúť, následne ho potrieme čučoriedkovým džemom a vložíme do chladničky aby všetko stuhlo. Po stuhnutí možeme cheesecake podaváť ako dezert ku kávičke alebo ako sladké pohostenie pre návštevu.

TIP: Ak sa chceme vyhnúť popraskanému krému, na prvých 30 minút vložíme na spod rúry plech s vodou. Potom plech vyberieme a pečieme ďalej.

Záver
cheesecake
Veríme, že sa vám nový Receptár páči a bude vás naďalej inšpirovať.

 

Prajeme Vám dobrú chuť! 🍴

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete