OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPNávrat k tradičným receptom?
Určite si všetci spomíname na nadýchané dukátove buchtičky, ktoré boli preliate sladkým vanilkovým krémom. Málo kto si ich doma pripravuje či už z časového hľadiska alebo z rôznej potravinovej intolerancie. My sme sa ich rozhodli pripraviť podľa tradičného receptu ale bez mlieka. V kréme a v ceste, sme použili náš univerzálny Mandľový raj a kravské maslo sme nahradili rastlinným od Naturli. Inak vedeli ste, že existuje aj klasické kockové maslo na pečenie avšak bez mlieka? Rastlinné maslo značky Alsan, sa dá použiť aj pri pečení ale aj pri príprave maslových krémov či plniek. Takéto maslo nájdete v rôznych bio potravinách alebo aj vo väčších supermarketoch.
500g bielej hladkej alebo špaldovej múky
200g rastlinného masla (napr. Alsan)
1/2 droždia
2 PL hnedého cukru
štipka soli
1/ krok z 4
Najskôr si pripravíme kvások z droždia. Do misky vsypeme hladkú múku a d stredu urobíme jamku, tak aby mala vysoké okraje. Do vnútra pridáme 100ml vlažného mandľového raja, nadrobíme 1/2 droždia, pridáme 2 PL cukru a štipku soli. Jemne premiešame a necháme 15 minút kvások vykvasiť. Ako náhle sa nám objavia bublinky, môžeme cesto zmiešať.
2/ krok z 4
Cesto zmiešame a pridáme zvyšných 100ml mlieka zmiešaných s roztopeným maslom. Premiešame, posypeme múkou, prykryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto cca 45 minút. Vykysnuté cesto by nám malo zväčšiť a byť 3-krát väčšie ako predtým.
3/ krok z 4
Po vykysnutí cesto premiešame a vyvaľkáme. Vyvaľkaný plát si rozkrájame na dlhšie pásiky z ktorých budeme odkrajovať kúsky vo veľkosti cca 2-3cm. Z kúskov si urobme v rukách guličku, omočíme ju v roztopenom masle a vložíme na vymastený plech. Takto pokračujeme dokým sa cesto neminie. Buchtičky dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 20 minút do zlatista.
4/ krok z 4
Medzitým si uvaríme puding podľa návodu avšak pridáme 600ml mandľového mlieka aby sme ho mali redší, podobný krému. Najskôr si v malom množstve mlieka rozmišame práškový puding a potom ho rimiešame do telého mlieka a uvaríme. Takto nám v kréme nevzniknú hrudky. Keď sa buchtičky upečú, dáme ich na tanier, polejeme vanilkovým krémom a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť!