Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

  • Kornélia-NUTTERY
  • |
  • 1. mája 2020

2 hodiny

rôzne

bez mlieka

Naše produkty v recepte

Mandľový raj

Detail

Návrat k tradičným receptom 🥧

Určite si všetci spomíname na nadýchané dukátove buchtičky, ktoré boli preliate sladkým vanilkovým krémom. Málo kto si ich doma pripravuje či už z časového hľadiska alebo z rôznej potravinovej intolerancie. My sme sa ich rozhodli pripraviť podľa tradičného receptu ale bez mlieka. V kréme a v ceste, sme použili náš univerzálny mandový raj a kravské maslo sme nahradili rastlinným. Inak vedeli ste, že existuje aj klasické kockové maslo avšak bez mlieka? Rastlinné maslo značky Alsan, sa dá použiť pri pečení ale aj pri príprave maslových krémov či plniek. Takéto maslo nájdete v rôznych bio potravinách alebo aj vo väčších supermarketoch.

Ingrediencie
CESTO

200ml mandľového raja

500g bielej hladkej alebo špaldovej múky

200g rastlinného masla (napr. Alsan)

1/2 droždia

2 PL hnedého cukru

štipka soli

KRÉM

600ml mandľového raja

1 balenie vanilkového pudingu

2 balenia vanilkového cukru

Postup

1/ krok z 4

Najskôr si pripravíme kvások z droždia. Do misky vsypeme hladkú múku a d stredu urobíme jamku, tak aby mala vysoké okraje. Do vnútra pridáme 100ml vlažného mandľového raja, nadrobíme 1/2 droždia, pridáme 2 PL cukru a štipku soli. Jemne premiešame a necháme 15 minút kvások vykvasiť. Ako náhle sa nám objavia bublinky, môžeme cesto zmiešať.

2/ krok z 4

Cesto zmiešame a pridáme zvyšných 100ml mlieka zmiešaných s roztopeným maslom. Premiešame, posypeme múkou, prykryjeme utierkou a dáme vykysnúť na teplé miesto cca 45 minút. Vykysnuté cesto by nám malo zväčšiť a byť 3-krát väčšie ako predtým.

3/ krok z 4

Po vykysnutí cesto premiešame a vyvaľkáme. Vyvaľkaný plát si rozkrájame na dlhšie pásiky z ktorých budeme odkrajovať kúsky vo veľkosti cca 2-3cm. Z kúskov si urobme v rukách guličku, omočíme ju v roztopenom masle a vložíme na vymastený plech. Takto pokračujeme dokým sa cesto neminie. Buchtičky dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 20 minút do zlatista.

4/ krok z 4

Medzitým si uvaríme puding podľa návodu avšak pridáme 600ml mandľového mlieka aby sme ho mali redší, podobný krému. Najskôr si v malom množstve mlieka rozmišame práškový puding a potom ho rimiešame do telého mlieka a uvaríme. Takto nám v kréme nevzniknú hrudky. Keď sa buchtičky upečú, dáme ich na tanier, polejeme vanilkovým krémom a podávame.

Záver

Prajeme vám dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

Radlinského 1714
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Kontakty

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390
Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete