OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPPripomeňme si chuť Thajska.
Ako sme začali s našou prípravou live stories receptov na instagrame, rozhodli sme sa recepty pridávať aj do nášho Nuttery receptáru. Pre druhý recept sme si zvolili našu obľúbenú mliečnu ryžu s Mandľovým rajom, ktorú si často pripravujeme počas víkendu pred výrobou. Zasýti nás na dlhší čas, osladí nám ráno a dodá plno energie. Keďže mám po novom v e-shop ponuke aj ovocné bio šťavy od značky PIJOBIO, zapojili sme do receptu aj jednu z nich. Bola to mangovo-jablková šťava, ktorá kašu osviežila exotickou, mangovou chuťou. Doslova nám pripomenula Thajsko a ich tradičný dezert mango sticky rice (v preklade: lepkavá ryža s mangom).
ryža 150g
200 ml vody
3 PL javorového sirupu
1ks banán
1/2 čerstvé mango
1/ krok z 2
Ako prvé si uvaríme ryžu. Použijeme 150g ryže a 200ml vody. Keď nám ryža začne vrieť, prilejeme do nej 400ml madľového raja. Prídáme 3 PL javorového sirupu a premiešame. Ryžu varíme cca 10 minút do zmäknutia na miernom ohni.
2/ krok z 2
Ako náhle bude ryža mäkká, servírujeme ju do misiek. Na vrch pridáme nakrájaný čerstvý banán a dozreté mango. Pridáme rastlinné maslo (napr. Alsan), potom ryžu prelejeme javorovým sirupom a na záver pridáme mangovo-jablkovú ovocnú šťavu.
Prajeme vám dobrú chuť!