Group 2

PREDAJ CEZ E-SHOP ZRUŠENÝ

 

mliečna ryža recept vegan

Mliečna ryža s mangom

  • NUTTERY
  • |
  • 17. apríla 2020
cas

20min

porcie

raňajky

hotovo

bez lepku

Naše produkty, použité v recepte

Mandľový nápoj “Mandľový raj”

Detail

PIJO BIO ovocná šťava

Detail

Kolatch tuba – lieskový oriešok

Detail

Pripomeňme si chuť Thajska.

Ako sme začali s našou prípravou live stories receptov na instagrame, rozhodli sme sa recepty pridávať aj do nášho Nuttery receptáru. Pre druhý recept sme si zvolili našu obľúbenú mliečnu ryžu s Mandľovým rajom, ktorú si často pripravujeme počas víkendu pred výrobou. Zasýti nás na dlhší čas, osladí nám ráno a dodá plno energie. Keďže mám po novom v e-shop ponuke aj ovocné bio šťavy od značky PIJOBIO, zapojili sme do receptu aj jednu z nich. Bola to mangovo-jablková šťava, ktorá kašu osviežila exotickou, mangovou chuťou. Doslova nám pripomenula Thajsko a ich tradičný dezert mango sticky rice (v preklade: lepkavá ryža s mangom).

ingrediencie
Ingrediencie

500ml mandľový raj

ryža 150g

200 ml vody

3 PL javorového sirupu

1ks banán

1/2 čerstvé mango

100ml mangová pijobio šťava

postup
Postup
mliečna ryža recept vegan

1/ krok z 2

Ako prvé si uvaríme ryžu. Použijeme 150g ryže a 200ml vody. Keď nám ryža začne vrieť, prilejeme do nej 400ml madľového raja. Prídáme 3 PL javorového sirupu a premiešame. Ryžu varíme cca 10 minút do zmäknutia na miernom ohni.

mliečna ryža recept vegan

2/ krok z 2

Ako náhle bude ryža mäkká, servírujeme ju do misiek. Na vrch pridáme nakrájaný čerstvý banán a dozreté mango. Pridáme rastlinné maslo (napr. Alsan), potom ryžu prelejeme javorovým sirupom a na záver pridáme mangovo-jablkovú ovocnú šťavu.

zaver
Záver

Prajeme vám dobrú chuť!

podpis-nuttery