Group 2

PREDAJ CEZ E-SHOP ZRUŠENÝ

 

krémové penne vegan recept

Krémové penne s omáčkou zo sušených paradajok

  • Mirka Chvosteková - @chudnemjedlom
  • |
  • 17. novembra 2019
cas

30min

porcie

obed/večera

hotovo

vegan

Naše produkty, použité v recepte

Rastlinná smotana na varenie “Mandľový raj”

Detail

Chuť Talianska.

Sušené paradajky tvoria základ viacerých talianských jedál. Dajú sa pridať do čerstvých šalátov, do dipov alebo len tak ako slaná chuťovka k vínu. Čo tak z nich pripraviť krémovú omáčku spojenú s karí korením a mandľovou smotanou? Museli sme to skúsiť.

Tento recept pre vás pripravila food bloggerka Mirka, ktorá pôsobí pod blogom @chudnemjedlom 

rastlinne mlieka

ingrediencie
Ingrediencie
ZÁKLAD

250g penne cestovín

OMÁČKA

250ml Mandľového raja na varenie

1 PL olivového oleja

3 strúčiky cesnaku

2 PL mletých ovsených vločiek

1 PL lahôdkového droždia (sušené)

1 cibuľa

50g sušených paradajok

3 hrste špenátových listov

kari korenie

orechano, chilli, korenie, soľ

postup
Postup

1/ krok z 4

Uvaríme si penne cestoviny podľa návodu na obale a odložíme ich bokom.

2/ krok z 4

Na panvicu nalejeme olej, pridáme nakrájaný cesnak a pražíme dozlatista. Znížime stupeň a pridáme 1 pohár mandľového raja, pomleté vločky, soľ a premiešame. Pochvíli pridáme zvyšný mandľový raj a opäť necháme povariť. Ako náhle získavame hustejšiu konzistenciu odstavíme z panvice. Do mixéra dáme zmes z panvice, sušené paradajky, lahôdkové droždie, kari korenie a mixujeme do krémovej konzistencia. Ak máme konzistenciu príliš hustú pridáme ešte mandľový raj.

3/ krok z 4

Panvicu si opäť zohrejeme a na oleji opražíme cibuľku do zlatista spolu so zvyškom sušených paradajok pokrájaných na menšie pásiky. Dochutíme oreganom, chilli a ešte premiešame. Znížime stupeň a na panvicu pridáme zmes z mixéra.

4/ krok z 4

Omáčku ešte jemne premiešame. Následne zmiešame omáčku s uvarenými cestovinami, primiešame špenátové listy a podávame.

zaver
Záver

rastlinne mlieka

Veríme, že sa vám nový Receptár páči a bude vás naďalej inšpirovať.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

podpis-nuttery