OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPChuť Talianska.
Sušené paradajky tvoria základ viacerých talianských jedál. Dajú sa pridať do čerstvých šalátov, do dipov alebo len tak ako slaná chuťovka k vínu. Čo tak z nich pripraviť krémovú omáčku spojenú s karí korením a mandľovou smotanou? Museli sme to skúsiť.
Tento recept pre vás pripravila food bloggerka Mirka, ktorá pôsobí pod blogom @chudnemjedlom
250g penne cestovín
250ml Mandľového raja na varenie
1 PL olivového oleja
3 strúčiky cesnaku
2 PL mletých ovsených vločiek
1 PL lahôdkového droždia (sušené)
1 cibuľa
50g sušených paradajok
3 hrste špenátových listov
kari korenie
orechano, chilli, korenie, soľ
1/ krok z 4
Uvaríme si penne cestoviny podľa návodu na obale a odložíme ich bokom.
2/ krok z 4
Na panvicu nalejeme olej, pridáme nakrájaný cesnak a pražíme dozlatista. Znížime stupeň a pridáme 1 pohár mandľového raja, pomleté vločky, soľ a premiešame. Pochvíli pridáme zvyšný mandľový raj a opäť necháme povariť. Ako náhle získavame hustejšiu konzistenciu odstavíme z panvice. Do mixéra dáme zmes z panvice, sušené paradajky, lahôdkové droždie, kari korenie a mixujeme do krémovej konzistencia. Ak máme konzistenciu príliš hustú pridáme ešte mandľový raj.
3/ krok z 4
Panvicu si opäť zohrejeme a na oleji opražíme cibuľku do zlatista spolu so zvyškom sušených paradajok pokrájaných na menšie pásiky. Dochutíme oreganom, chilli a ešte premiešame. Znížime stupeň a na panvicu pridáme zmes z mixéra.
4/ krok z 4
Omáčku ešte jemne premiešame. Následne zmiešame omáčku s uvarenými cestovinami, primiešame špenátové listy a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť!