Kváskové pečené buchty s vegan tvarohom

  • @jessliciouskitchen - Jessika Žovinová
  • |
  • 26. septembra 2019

5 hodín

rôzne

sladké jedlá

Náš produkt v recepte

Mandľový raj

Detail

Hustý mandľový jogurt

Detail

Staré dobré kváskovanie.

Určite si niektorí s nás pamätajú ako sa kedysi piekol chlieb z práveho kvásku. V tej istej vlne taktiež prebierhala príprava kysnutých koláčov a známych kysnutých buchiet. Ako však doba ide dopredu, kvások nahradilo droždie a klasické nadýchané, mäkučké buchty môžeme vidieť málokde. Skúsme sa teda vrátiť o pár rokov späť a pripomeňme si staré dobré kváskové buchty plnené domácim lekvárom a vylepšeným vegánskym tvarohom z nášho mandľového jogurtu a mandľového raja.

Tento recept pre Vás pripravila foodbloggerka Jessika, ktorá pôsobí pod blogom @jessliciouskitchen 🥗

Ingrediencie
Cesto

250 ml mandľového raja

450 g špaldovej hladkej múky

150 g špaldovej celozrnnej múky

50 ml oleja

100 ml vody

1 PL ražného/pšeničného kvásku

1/2 jablka

3 PL trstinového cukru

1/2 čl soli

rastlinné maslo

ovocný džem podľa chuti

Vegan tvaroh

1ks mandľový jogurt

1 balenie tofu natural

2 PL citrónovej šťavy

50 g jumbo hrozienok

0,5 dl rumu

2-3 PL práškového cukru

Postup

1/ krok z 5

Ako prvý si pripravíme rozkvaz, na ktorý budeme  potrebovať: 100 g špaldovej hladkej múky+100 g vody+ 1PL ražného/pšeničného kvásku. Všetko poriadne zmiešame vo väčšom sklenenom pohári a necháme kvasiť 12 hodín.

2/ krok z 5

V mise zmiešajte obe múky s cukrom, soľou a pridáme rozkvas, olej, mlieko a nastrúhanú polovičku jablka. Cesto budeme následne miesiť rukami aspoň 15 minút aby sa všetky suroviny dobre do cesta zapracovali. Ak treba pridáme ešte múku aby sme mali pružné, nie veľmi lepivé cesto, ktoré necháme kvasiť prikryté utierkou asi 3-5 hodín pri domácej teplote.

3/ krok z 5

Kým cesto kysne pripravíme si vegan tvaroh. Rukami si nadrobíme do misky tofu, preložíme do utierky a následne z neho vyžmíkame vodu. Takéto tofu zmiešame spolu s ďalšími surovinami a necháme odstáť v chladničke.

4/ krok z 5

Vykysnuté cesto, ktoré by malo zdvojnásobiť svoj objem, dáme na pomúčenú dosku a ešte ho prehneme s trochou múky. Potom si z cesta odkrajujeme za malú hrsť, ktorú potom roztiahneme na štvorec cca 5×5 cm a naplníme 1 PL vegan tvarohu a 1 ČL džemu. Rohy zlepíme dokopy a tak plnku zabalíme. Počas tohto procesu si dosku môžeme posypať múkou aby sa nám cesto nelepilo či už na dosku alebo ruky.

5/ krok z 5

Následne si vymastíme plech maslom a buchty jednu po druhej ukladáme vedľa seba a roztopeným maslom potierame kraje, kde sa buchty spájajú. Takto naukladané buchty necháme kysnúť ešte 1-2 hodiny. Na záver ich potrieme maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút.

Záver

Veríme, že sa Vám nový Receptár páči a bude Vás naďalej inšpirovať.

 

Prajeme Vám dobrú chuť! 🍴

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete