Lievance s flambovanými slivkami

  • Kornélia - NUTTERY
  • |
  • 14. novembra 2019

30 minút

2 porcie

sladké jedlá

Náš produkt v recepte

Mandľový raj

Detail

Jemná mandľová múka

Detail

Čarovné slivky.

Je to také vďačné ovocie, že sa z neho dá vytvoriť naozaj čokoľvek. Dajú sa použiť ako do sladkých tak aj do slaných jedál alebo napríklad aj ako špeciálna príloha na rôzne dezerty. My sme sa do našich lievancov rozhodli pripraviť výrazné flambované slivky. Vznikol tak príjemný kontrast vláčneho lievancového cesta z mandľovej múky a výraznej náplne v podobe flambovaných sliviek na fernet stocku a kokosovom cukre. Úplne skvelé raňajky vhodné na pohodové víkendové rána, pri ktorých sa nemusíme naháňať do práce. Určite však po týchto lievancoch neodporúčame ísť niekam autom. 😄

Tento recept pre Vás pripravila Kornélia z nášho Nuttery teamu 

Ingrediencie
Cesto

250 ml mandľového raja

1 hrnček

1 PL kypriaceho prášku

1 PL kokosového cukru

2 PL kokosového oleja

štipka škorice a soli

Flambovanie

6-7 ks sliviek

0,5 dl Fernet Stock

2 PL kokosového cukru

Postup

1/ krok z 3

Do vačšej misky pridáme múku, kypriaci prášok, kokosový cukor, škoricu, soľ a premiešame. Potom vmiešame kokosový olej v tekutom stave a postupne počas miešania pridávame mandľový raj. Cesto necháme chvíľu odstáť a vložíme ho do chladničky.

2/ krok z 3

Kým nám cesto odychuje pripravíme si flambované slivky, ktoré si najskôr nakrájame na menšie kúsky a spolu s cukrom ich dáme na panvicu. Počkáme kým sa skaramelizujú a odparí sa prebytočná voda. Následne na to prilejeme fernet stock. Slivky zapálime a vznikne nám veľký plameň, vďaka ktorému sa nám oflambujú.

3/ krok z 3

Kým nám cesto odychuje pripravíme si flambované slivky, ktoré si najskôr nakrájame na menšie kúsky a spolu s cukrom ich dáme na panvicu. Počkáme kým sa skaramelizujú a odparí sa prebytočná voda. Následne na to prilejeme fernet stock. Slivky zapálime a vznikne nám veľký plameň, vďaka ktorému sa nám oflambujú. Nakoniec lievance prekladáme náplňou zo sliviek a vznikne nám sladká lievancová veža, ktorú ozdobíme mandľami a kokosom.

Záver
Veríme, že sa Vám nový Receptár páči a bude Vás naďalej inšpirovať.

 

Prajeme Vám dobrú chuť! 🍴

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete