Marhuľovo-ovsené štvorce

  • Kornélia - NUTTERY
  • |
  • 14. novembra 2019

45 minút

rôzne

dezerty

Náš produkt v recepte

Marhuľovo-ovsené štvorce

Detail

Jemná mandľová múka

Detail

Rýchlovka, ktorá stojí za vyskúšanie.

Marhule sú jedno z našich najobľúbenejších druhov ovocia. Najlepšie je to, že nam rastú aj tu na Slovensku. Počas sezóny sa zazásobíme tak, že si z mrhúľ či jahôd pripravíme džemy, detské výživy alebo ich uschováme v mrazničke. K týmto ovsených štvortcom sme zapojili našu novinku v podobe jemnej mandľovej múky. Je skvelá v tom, že pri pečení vie nahradiť niekedy až polovičné množstvo klasickej múky, koláče budú nadýchané a navyše pridá štipku mandľovej chuti. ?

Ingrediencie
Základ

100 g mandľovej múky

100 g jemných ovsených vločiek

1 dl javorový sirup

3 PL kokosového oleja

štipka soli

2 PL ľanové semiačka

4 PL vody

Plnka

hustý marhuľový džem

Postup

1/ krok z 3

Do väčšej misky dáme jemné vločky, mandľovú múku, soľ a premiešame. Následne pridáme rozpustený kokosový olej spolu s javorovým sirupom. Vymiešame do hútnej lepivej hmoty, odoberieme za hrsť a dáme bokom.

2/ krok z 3

V mixéri zmixujeme ľanové semiačka. Následne ich zmiešame s vodou a premiešame. Vytvorí sa lepivá hmota, ktorú pridáme k vymiesenej zmesi vločiek a múky. Všetko spolu premiešame.

3/ krok z 3

Vyberieme, vystelieme papierom na pečenie a pozatláčame vymiesenú zmes. Dáme piecť na 10 minút pri 180 stupňoch. Následne formu vyberieme, potrieme hrubou vrstvou džemu a z odloženej zmesi si nadrobíme mrveničku, ktorou posypeme vrch. Dáme opäť piecť na ďalších 15 minút do chrumkava. Po vychladnutí nakrájame na tyčinky alebo štvorce.

Záver

Veríme, že sa vám nový Receptár páči a bude vás naďalej inšpirovať.

 

Prajeme Vám dobrú chuť! ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

Radlinského 1714
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Kontakty

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390
Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete