OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPMrkva v koláči – niečo, čo by ste mali skúsiť.
Tento recept je veľmi rýchly a ľahký na prípravu. Budeme k tomu potrebovať jablko a mrku, ktoré nám v recepte zastúpia pomerne veľké množstvo múky. Na zvyšok múky, ktorý recept potrebuje sme použili omnoho zdravšiu alternatívu plnú vlákniny a to ovsené vločky. Ak vás náhodou trápi prítomnosť LEPKU, odporúčame vyskúšať múku z pohánkových vločiek. Polevu sme pripravili z troch ingerdiencií: kešu orechy, mandľový raj a javorovy sirup. Chuť nám pripomínala maslový krém v marlenke a bola to chuť neskutočná.
100g pomletých ovsených vločiek
1 jablko
500g mrkvy
1 banán
1 balenie kypriaceho prášku
1 čl mletej škorice
TIP: môžete pridať odmerku proteínu
1/ krok z 3
Ako prvé si namočíme orechy do vody cca na 1 hod a necháme ich napučať.
Do väčšej misy nastrúhame jablko a mrkvu. V mixéry si zmixujeme ovsené vločky na jemnú múku. Zmiešame ich spolu so škoricou a kypriacim práškom + môžete pridať aj odmerku proteínu, dodá koláču vláčnosť aj bielkoviny. Sypkú zmes primiešame do misy s jablkom a mrkvou.
2/ krok z 3
Následne si v miske popučíme banán a zmiešame ho s trochou mandľového raja. Túto zmes primiešame do misy a prilejeme zvyšok mandľového raja. Všetko spolu premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry. Koláč pečieme cca 45 minút pri 160 stupňoch.
POZOR: Čas pečenia bude závisieť aj od veľkosti formy, ktorú ste si zvolili, preto radšej otestujte korpus špáradlom a prípadne pečte dlhšie.
3/ krok z 3
Po upečení necháme koláč vychladnúť. Medzitým zlejeme orechy z vody a vložíme ich do mixéra. K nim prilejeme 250ml mandľového raja a 3PL javorového sirupu. Všetko spolu zmixujeme do hladka. Vznikne poleva, ktorú následne vylejeme na vychladnutý koláč. Následne môžete ozdobiť koláč kúskami orechov.
Dáme na 2 hod stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!