OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPTak chutné a pritom bez cukru.
Foodbloggerka Helena je na instagrame známa pod menom @mystoryofcooking. Môžete sa u nej inšpirovať roznymi receptami, pri ktorých nepoužíva cukor a klasickú bielu múku. Nájdete tam rôzne FIT koláče ako krémeš, nepečené rolády, tiramisu či palacinky alebo lievance. Všetky recepty však obsahujú mlieko. Preto sme sa rozhodli pre Helenku vytvoriť challenge, pri ktorom vytvorý svoj prvý vegánsky recept. Výtvorom sa stali tieto nepečené vegánske guličky z mandľovej múky, plnené vanilkovým pudingom, obalené v čokoláde a nasekaných kráľovských mandliach. Ochutnali by sme ich hneď a zaraz. Našťastie máme presný postup ako na ne, tak si ich poďme spolu pripraviť.
120g mandľovej múky
Mandľový raj podľa potreby (cca 150ml)
5 PL orieškového masla
30g brezového cukru
1/ krok z 2
Mandľovú múku si vymiešame s orieškovým maslom, cukrom a mandľovým mliekom. Potrebujeme aby hmota nebola vôbec sypká. Tvarujeme guličky, do stredu vyryjeme opatrne prstom dierku na krém. Trošku cesta si necháme na zakrytie dierok v guličkách.
2/ krok z 2
Vanilkový puding si uvaríme podľa návodu na obale avšak snažíme sa ho urobiť trošku hustejší. Preto pridáme iba 400ml mlieka. Po uvarení počkáme kým vychladne a potom ho malou lyžicou dáme do guliček. Hmotou, ktorú sme si nechali na pokrytie, zakryjeme vrch guliček. Guličky obalujeme v roztopenej horkej čokoláde alebo v inej vegánskej čokoláde bez mlieka. Následne ich obalíme v nasekaných mandliach a necháme v chladničke odstáť 2 hod aby čokoláda a cestu stuhlo. Guličky budeme v chladničke aj skladovať.
Prajeme vám dobrú chuť!