Pudingový čoko cheesecake

  • Kornélia - NUTTERY
  • |
  • 1. marca 2020

1 hodina

12 porcií

dezerty

Náš produkt v recepte

Mandľový raj

Detail

Mandle Kráľovské – Nonpareil

Detail

Jemná mandľová múka

Detail

Máte radi nepečené dezerty? 😋

Nedávno ste mohli vidieť v našom receptári, recept na cheese cake s vanilkovým tofu krémom. Avšak, nakoľko sú medzi nami aj milovníci čokolády, rozhodli sme sa ho pripraviť v čokoládovej verzii. Základom bola chrumkavá chrusta. Krém bol z čokoládového pudingu, ktorý sme uvarili v mandľovom raji a následne ho zmiešali so sladkým tfu krémom. Vrch zdobili hoblinky čokolády a mandľový karamel.

Tento recept pre vás pripravila Kornélia – členka nášho Nuttery tímu 

cheese

Ingrediencie
Chrumkavá krusta

100g mandlí

ovsené vločky 250g

100ml javorový sirup

0,4dl rum

Pudingový krém

500ml

1 ks čokoládový puding

2 balenia bieleho tofu

4 PL ryžový sirup

citrónová kôra

Mandľový karamel

150ml mandľový raj

3 PL mandľová múka

3 PL javorový sirup

1/2 čl soľ

Postup

1/ krok z 3

Ako prvé vložíme mandle do predhriatej rúry na 180 stupňov a na sucho ich opražíme cca 10 minút. Medzitým ovsené vločky zmixujeme v mixéry a potom vložíme do väčšej misky. Následne necáme mandle vychladnúť a potom ich taktiež zmixujeme a zmiešame s vločkami. Pridáme rum, javorový sirup a masu premiešame tak, aby mala lepivú konzistenciu. Vložíme do formy a pozatláčame.

2/ krok z 3

Podľa návodu na obale si uvaríme puding spolu s ryžovým sirupom. Potom si v mixéry s troškou mandľového raja zmixujeme biele tofu do krémovej konzistencie, ktoré neskôr vmiešame do pudingu. Túto hmotu vlejeme na vystlatú formu a posypeme hoblinami čokolády.

3/ krok z 3

Na samý vrch pridáme mandľový karamel, ktorý si pripravíme úplne jednoducho. Do malého hrnčeka pridáme mandľový raj, javorový sirup a privedieme do varu. Následne znížime stupeň, pridáme múku na zahustenie a varíme, dokým karamel nedosiahne hustú konzistenciu. Po uvarení ním polejeme cheesecake, ktorý následne dáme na chladné miesto. Koláč potrebuje odstáť najmenej 1 noc, potom podávame.

Záver

Veríme, že sa vám nový Receptár páči a bude vás naďalej inšpirovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

Radlinského 1714
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete