Group 2

PREDAJ CEZ E-SHOP ZRUŠENÝ

 

vegan cheesecake recept

Pudingový čoko cheesecake

  • NUTTERY
  • |
  • 1. marca 2020
cas

60 min

porcie

dezert

hotovo

vegan

Naše produkty, použité v recepte

Mandľový nápoj “Mandľový raj”

Detail

Mandle Kráľovské Nonpareil

Detail

Máte radi nepečené dezerty? 

Nedávno ste mohli vidieť v našom receptári, recept na cheese cake s vanilkovým tofu krémom. Avšak, nakoľko sú medzi nami aj milovníci čokolády, rozhodli sme sa ho pripraviť v čokoládovej verzii. Základom bola chrumkavý korpus. Krém bol z čokoládového pudingu, ktorý sme uvarili v mandľovom raji a následne ho zmiešali so sladkým tofu krémom. Vrch zdobili hoblinky čokolády a mandľový karamel.

 

ingrediencie
Ingrediencie
KORPUS

100g mandlí

250g ovsených vločiek

100ml javorového sirupu

0,5dl rum

PUDINGOVÝ KRÉM

500ml Mandľový raj

1 ks čokoládový puding

2 balenia bieleho tofu

4 PL trstinový alebo brezový cukor (xylitol)

citrónová kôra

MANDĽOVÝ KARAMEL

150ml mandľový raj

150ml mandľový raj

3 PL javorový sirup

1/2 čl soľ

postup
Postup

1/ krok z 3

Ako prvé vložíme mandle do predhriatej rúry na 180 stupňov a na sucho ich opražíme cca 10 minút. Medzitým ovsené vločky zmixujeme v mixéry a vložíme do väčšej misky. Následne necháme mandle vychladnúť a potom ich zmixujeme a zmiešame s vločkami. Pridáme rum, javorový sirup a masu premiešame tak, aby mala lepivú konzistenciu. Vložíme do formy a pozatláčame.

2/ krok z 3

Podľa návodu na obale si uvaríme puding spolu s trstinovým cukrom. Potom si v mixéry s troškou mandľového raja zmixujeme biele tofu do krémovej konzistencie, ktoré neskôr vmiešame do pudingu. Túto hmotu vlejeme na vystlatú formu a posypeme hoblinami čokolády.

3/ krok z 3

Na samý vrch pridáme mandľový karamel, ktorý si pripravíme úplne jednoducho. Do malého hrnčeka pridáme mandľový raj, javorový sirup a privedieme do varu. Následne znížime stupeň, pridáme múku na zahustenie a varíme, dokým karamel nedosiahne hustú konzistenciu. Po uvarení ním polejeme cheesecake, ktorý následne dáme na chladné miesto. Koláč potrebuje odstáť najmenej 1 noc, potom podávame.

zaver
Záver

Prajeme vám dobrú chuť!

podpis-nuttery