OBJEDNÁVANIE CEZ E-SHOP ZRUŠENÉ
Vzhľadom na ukončenie pôsobenia značky je predaj produktov cez Nuttery e-shop zrušený.
Ďakujeme za pochopenie. Tím Nuttery.
E-SHOPMáte radi nepečené dezerty?
Nedávno ste mohli vidieť v našom receptári, recept na cheese cake s vanilkovým tofu krémom. Avšak, nakoľko sú medzi nami aj milovníci čokolády, rozhodli sme sa ho pripraviť v čokoládovej verzii. Základom bola chrumkavý korpus. Krém bol z čokoládového pudingu, ktorý sme uvarili v mandľovom raji a následne ho zmiešali so sladkým tofu krémom. Vrch zdobili hoblinky čokolády a mandľový karamel.
500ml Mandľový raj
1 ks čokoládový puding
2 balenia bieleho tofu
4 PL trstinový alebo brezový cukor (xylitol)
citrónová kôra
1/ krok z 3
Ako prvé vložíme mandle do predhriatej rúry na 180 stupňov a na sucho ich opražíme cca 10 minút. Medzitým ovsené vločky zmixujeme v mixéry a vložíme do väčšej misky. Následne necháme mandle vychladnúť a potom ich zmixujeme a zmiešame s vločkami. Pridáme rum, javorový sirup a masu premiešame tak, aby mala lepivú konzistenciu. Vložíme do formy a pozatláčame.
2/ krok z 3
Podľa návodu na obale si uvaríme puding spolu s trstinovým cukrom. Potom si v mixéry s troškou mandľového raja zmixujeme biele tofu do krémovej konzistencie, ktoré neskôr vmiešame do pudingu. Túto hmotu vlejeme na vystlatú formu a posypeme hoblinami čokolády.
3/ krok z 3
Na samý vrch pridáme mandľový karamel, ktorý si pripravíme úplne jednoducho. Do malého hrnčeka pridáme mandľový raj, javorový sirup a privedieme do varu. Následne znížime stupeň, pridáme múku na zahustenie a varíme, dokým karamel nedosiahne hustú konzistenciu. Po uvarení ním polejeme cheesecake, ktorý následne dáme na chladné miesto. Koláč potrebuje odstáť najmenej 1 noc, potom podávame.
Prajeme vám dobrú chuť!