Ryžový nákyp s jablkami

  • @jessliciouskitchen - Jessika Žovinová
  • |
  • 26. septembra 2019

1 hodina

rôzne

sladké jedlá

Náš produkt v recepte

Mandľový raj – škorica

Detail

Mandľový raj

Detail

Kokos strúhaný

Detail

Sladké jedlo našich školských čias.

Ryžový nákyp mnohí z nás poznáme ako sladké jedlo školských jedální. Tam však nie vždy išiel každému po chuti a preto sme si ho vychutnali radšej doma. I keď základ zostáva vždy rovnaký – mlieko a ryža, ešte stále je tu možnosť jemne ho pozmeniť. Napríklad pridaním iného druhu mlieka. Čo tak napríklad škoricový mandľový raj?  Pozíciu mlieka ako druhej hlavnej ingrediencie zastúpi a ako bonus ochutí nákyp príjemnou škoricovou chuťou a keďže tu máme blížiacu sa jeseň počas ktorej dozrievajú hlavne jablká, voľba bola jasná. Jablká v kombinácii so škoricou vytvoria dokonalú chuť tohto sladkého obeda či dezertu.

Tento recept pre Vás pripravila foodbloggerka Jessika, ktorá pôsobí pod blogom @jessliciouskitchen 🥗

Ingrediencie
Príprava ryžového základu

500ml mandľový raj škorica

250-500ml mandľový raj

300g guľatozrnnej ryže

3 PL trstinového/kokosového cukru

50 g jumbo hrozienok

1 čl škorice

Ďalšie ingrediencie

hrsť strúhaného kokosu

2ks nakrájaných jabĺk

1-2 PL modrého maku

1-2 PL javorového sirupu

1 PL marhuľového džemu

rastlinné maslo

Postup

1/ krok z 3

V hrnci zmiešajte prepláchnutú ryžu, 750 ml mlieka, cukor a škoricu. Priveďte k varu a za občasného miešania varte ryžu do zmäknutia asi 10-15 minút. Prilievajte ešte viacej mlieka podľa potreby.

2/ krok z 3

Do uvarenej mliečnej ryže primiešame hrozienka, mak a necháme trocha vychladnúť. Potom si rastlinným maslom vymastíme formu na zapekanie, pridáme vrstvu ryže a posypeme kokosom.

3/ krok z 3

Ďalej si na panvici si roztopíme trochu masla, pridáme jablká, sladidlo, škoricu a dusíme do zmäknutia asi 5 minút. Jablká potom navrstvíme na ryžu. Redukciu z jabĺk zohrejeme na panvici s lyžicou marhuľového džemu a potrieme ňou jabĺčka. Takto pripravený ryžový nákyp dáme zapiecť do rúry na 20-25 minút pri 180 stupňoch.

Záver

Veríme, že sa Vám nový Receptár páči a bude Vás naďalej inšpirovať.

 

Prajeme Vám dobrú chuť! 🍴

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete