Keď Vás prekvapí histamínová intolerancia.
Varenie ľahkých receptov nám ušetrí čas na prípravu a častokrát prekvapí lahodnou chuťou. Takýmto jedlom sú najmä cestoviny, ktoré však často obsahujú zrejúce syry, paradajky alebo víno, ktoré pri histamínovej intolerancii bývjú často prekážkou. Prinášame Vám teda cestovinový recept, ktorý je vhodný ako pre histaminikov tak aj pre ľudí, ktorí netolerujú mliečne produkty. V recepte bol použitý náš mandľový raj, ktorý nielenže neobsahuje laktózu ale ani umelé aditíva. Jemnú sladkosť mu dodáva bio ryžový sirup a neprítomnosť laktózy zabezpečí, že si budete môcť odteraz vychutnať krémové cestoviny kedykoľvek a to bez použitia klasickej mliečnej smotany.
Tento recept pre Vás pripravila foodbloggerka , ktorá pôsobí pod blogom @malohistaminuvelachuti ?
Ingrediencie
Základ
1 balík špagiet alebo linguine cestovín
1 väčšia cuketa
3-5 strúčikov cesnaku
1 väčšiu bielu cibuľu
olivový olej
Na dochutenie
mleté čierne korenie a soľ
limetková šťava alebo šťava z citróna
hrsť mäty
hrsť bazalky
mleté čilli alebo paprička
Postup
1/ krok z 2
Ako prvé si dáme variť cestoviny podľa návodu. Následne si na olivovom oleji opražíme plátky cesnaku a na kúsky nakrájanú cibuľu. Po chvíli opekania pridáme cuketu, kde bude časť pokrájaná na mesiačiky a časť postrúhaná na strúhadle. Túto zmes opekáme na prudkejšom ohni zhruba 5-8minút. Ako náhle sa nám cuketa pekne opečie, znížime teplotu a pridáme mandľový raj, nahrubo nakrájanú mätu, bazalku a spolu varíme na miernom ohni ďalších 5 minút.
2/ krok z 2
K zmesi pridáme uvarené špagety, korenie, soľ, limetkovú šťavu poprípade šťavy z citróna. Zmes premiešame, ochutnáme a necháme chvíľu odstáť nech sa chute prepoja. Po chvíli môžeme podávať.
Záver
Veríme, že sa Vám nový Receptár páči a bude Vás naďalej inšpirovať.
Prajeme Vám dobrú chuť! ?
Pridaj komentár