Špaldový jablčník

  • Kornélia - NUTTERY
  • |
  • 2. októbra 2019

1 h 30 minút

12

sladké jedlá

Náš produkt v recepte

Lieskové nebo

Detail

Jablká sú ovocie jesene.

Spolu so slivkami a hruškami máme v záhrade aj jednu krásnu jabloň. Jablká však dozrievajú rýchlejšie ako ich stíhame konzumovať a preto ich počas jesene využívame kde sa len dá. Dá sa z nich totoiž to vytvoriť naozaj mnoho zaujímavých jedál. Napríklad taký kompót, jablká v karameli, pečené jablká v župane, pečené jablká ako príloha k hlavnému jedlu, smoothies, detská výživa a nepochybne koláče na rôzne spôsoby. Taká najznámejšia je ako inak jablková štrúdľa, no my sme si pre vás pripravili niečo unikátnejšie – je to jablčník.

Tento recept pre Vás pripravila Kornélia z nášho Nuttery teamu  😉

Ingrediencie
Cesto

100 ml lieskového neba

1 PL chia semienok

300g špaldovej múky

130g rastlinného tuku (napr. Alsan)

100 ml voda

50 g kokosového cukru

1 balenie prášku do pečiva

štipka soli

Náplň

30 g sušených hrozienok

8 ks väčších jabĺk

2 balenia škoricového cukru

Postup

1/ krok z 3

Dosku na vaľkanie cesta si jemne poprášime múkou. Pred miesením cesta zmixujeme v mixéry 150ml vody a 3PL chia semiačok. Vznikne nám lepkavá hmota, ktorá v ceste nahradí vajíčko. 

2/ krok z 3

V príprave cesta pokračujeme tak, že si urobíme na doske kôpku z múky. Do stredu urobíme malú jamku, do ktorej pridáme rozmixované zmes chia semiačok, na menšie kúsky nakrájaný rastlinný tuk, kokosový cukor, štipku soli a lieskové nebo postupne prilievame. Celú masu pomaly premiešavame a miesime dovtedy, dokým nám nevznikne hustá hmota. Tú si rozdelíme na dve polovice a necháme chvíľu odležať v chladničke. 

3/ krok z 3

Medzitým si nastrúhame jablká. Pridáme do nich sušené jumbo hrozienka pokrájané na menšie kúsky spolu so škoricovým cukrom. Potom z chladničky vyberieme cesto a rozvaľkáme obe polovice na rovnaké pláty podľa tvaru pekáča. Ten si následne vystleme papierom na pečenie a vložíme prvý plát. Pridáme zmes jabĺk a tú preložíme druhým plátom. Vydličkou poprepychujeme hornú časť a jablčník pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov asi 45 minút. 

TIP: Jablčník si môžete vychutnať pri kávičke, do ktorej si môžete napeniť zvyšné lieskové nebo.  

Záver

Veríme, že sa Vám nový Receptár páči a bude Vás naďalej inšpirovať.

Prajeme Vám dobrú chuť! 🍴

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Adresa

SNP 1201/16
026 01 Dolný Kubín
Slovenská republika

Telefónny kontakt

Mobil : 0944 959 503
Telefón : 0917 236 390

Email

Office : info@nuttery.sk

Sociálne siete